روغن صنعتی -روغن موتور
🔰آسیب روغن های ناسازگار با یکدیگر را جدی بگیریم
◼️موتور خودرو خود را آزمایشگاه روغن های مختلف نکنید!
▫️خودروسازان بزرگ و معتبر معمولا تستهایی تحت عنوان سازگاری روی روغنهای موتوری انجام میدهند که پس از انجام آن مشخص میشود فرمولاسیون روغن موتور تولیدشده توسط هر برند تا چهحد با موتور خودرو سازگار است.
▫️به گزارش «اخبار خودرو» ، برای انتخاب روغنموتور، فریب تبلیغات و توصیههای بیپایه و اساس برخی تعمیرکاران را نخورید. شاید این عادت ما ایرانیها باشد که با خرید خودرو نو، سرویسها و انتخاب روغن موتور را بهنمایندگی های مجاز میسپاریم و بعد از پایان دوره گارانتی، برای هربار تعویض روغن نخست بهموجودی حسابمان نگاه میکنیم و دراغلب موارد بهسراغ برندهای جدید و ارزانقیمت میرویم. کاری که درنهایت بهضرر موتور خودرو است. اینجاست که باید گفت موتور خودرو آزمایشگاهی برای بررسی کیفیت و عملکرد روغنهای گمنام و نوظهور نیست؛ پس باید بیشتر بهفکر سلامت قلب خودرو خود باشیم.
◼️آزمایشی برای بررسی سازگاری روغن های مختلف
▫️هرروغنموتوری از ترکیب ادتیوهای مختلف با روغنپایه تشکیل شده و هر یک خواص اختصاصی مانند میزان قلیایی یا اسیدی خود را دارند. این ادتیوها دارای فرمولاسیونی هستند که درترکیب با سایر مواد افزودنی که در کارخانهای دیگر تولید شده است، مشکلاتی همچون تشکیل رسوب و کف (فوم) درروغن موتور ایجاد میکند.
▫️خودروسازان بزرگ و معتبر معمولا تستهایی تحت عنوان سازگاری روی روغنهای موتوری انجام میدهند که پس از انجام آن مشخص میشود فرمولاسیون روغن موتور تولیدشده توسط هر برند تا چهحد با موتور خودرو سازگار است.
▫️از آنجایی که خودروساز این احتمال را میدهد که مالک خودرو اقدام بهتهیه روغنموتورهای مختلف کند، بنابراین دریکی از مراحل تستهای سازگاری، بررسی میکند که فرمولاسیون این روغن تا چهحد با سایر روغنهای موتوری سازگار است. این درحالی است که در بازار روغن مشاهده میشود برخی محصولات، موفق بهپشت سر گذاشتن این تستها نمیشوند و همین موضوع باعث میشود ریسک عدمسازگاری بالا برود.
▫️اما روغنهایی که تستهای سازگاری خودروساز را انجام دادهاند، ریسک عدمسازگاری را کاهش میدهند. باتوجه بهاینکه برخی شرکتها همچون بهران زمانی همکاری با رنو را مدنظر داشتند، الزام رعایت سازگاری در بین آنها جاری بوده و توانستهاند دراین تست نتیجه مثبت را از خودروساز فرانسوی اخذ کنند. تستهایی که اگرچه برای روغنسازان ایرانی گران تمام شده، ولی بهدستاوردی بزرگ و ماندگار برایشان تبدیل شده است.
▫️اما باتوجه بهاینکه برندهای متفرقه روغنموتور در بازار ایران زیاد است، بسیاری از آنها لزومی نمیبینند نسبت بهانجام این تستها توسط خودروساز اقدام کنند. البته اینکه روغنی همچون بهران موفق بهاخذ تاییدیه از خودروساز شده، دلیلی بر آن نیست که با روغنهای متفرقه دربازار سازگاری داشته باشد؛ اما میتواند این تضمین را داشته باشد که درصورت استفاده از روغنهای معتبر و با اصالت مانند دیگر روغنهای صاحبنام ایرانی و روغنهای اصلی خارجی مشکلی برای موتور خودرو ایجاد نشود.
▫️وقتی تست Compatibilty در خودروساز انجام میشود، بیانگر این است که روغنساز بهفرمولاسیون سازگاری رسیده است. درهر صورت وقتی از روغنی بازخورد مثبت دریافت میکنید، معقول نیست بهسراغ روغن دیگری بروید. بههرحال تغییر روغن باید همراه با منطق باشد.
◼️نام های نوظهوری که به ضرر مشتری تمام میشود
▫️اتفاق فاجعهآمیز وقتی رخ میدهد که برخی افراد که هنوز پول لازم برای ایجاد بلندینگ را نیز ندارند، با خرید روغنهای موتوری آماده از شرکتهای متفرقه دیگر، اقدام بهپر کردن محصول درقوطیهای خود میکنند.محصولی که حتی اگر بهصورت مداوم نیز استفاده کنید، باعث آسیب رساندن بهموتور خودرو میشود.
▫️این شرکتها که درابتدا، تنها بهدنبال برندسازی و قیمتگذاری جذاب برای محصول خود هستند، سعی میکنند حجم بالای روغنهای انباری خود را از بین روغنهای ارزانقیمتی تهیه کنند که بهاحتمال زیاد تستهای سازگاری خودروساز را پشتسر نگذاشتهاند.
پس بهتر است بهجای امتحان کردن روغنهای پرشده در قوطیهای پرزرق و برق، از یک محصول با کیفیت استفاده کنید و بیدلیل برای هربار تعویض روغن بهسراغ یک روغن نوظهور یا ارزانقیمت نروید
منبع:اخبار خودرو